Möjligheter för studenter
Hos Svenskt Näringsliv finns det flera möjligheter för studenter. Vi tar bland annat emot praktikanter och studentmedarbetare.
Oftast sker rekryteringen vid vissa tillfällen under året, men skicka gärna in din intresseanmälan genom att använda länkarna nedan även om det just nu inte sker någon aktiv rekrytering.
Studentmedarbetare
Svenskt Näringslivs huvudkontor i Stockholm och regionala organisation runt om i landet rekryterar regelbundet studentmedarbetare. Som studentmedarbetare hjälper du till med att ta fram underlag, genomföra presentationer, jobba med web och annan informationsverksamhet. Arbetet sker typiskt sett på hel- eller deltid under en termin, men både omfattning och inriktning kan variera beroende på våra behov och dina kompetenser. Men gemensamt för alla jobb för studentmedarbetare är att du skall vara utåtriktad, ha stort intresse för näringslivet och näringslivets samhällsfrågor, ha lätt att uttrycka dig i tal och skrift och inte vara rädd för att hugga i med omväxlande uppgifter. Via vår "connect- knapp" kan du visa intresse för en roll som studentmedarbetare.
Praktik inom utbildningen
Svenskt Näringsliv tar regelbundet emot praktikanter från högskolor och universitet. Som praktikant hos oss är du allmänt samhällsintresserad med särskilt intresse för företag och näringsliv. Du får vara med i en dynamisk miljö som verkar för goda förutsättningar för företag och företagare. Möjligheten till praktik finns på såväl Svenskt Näringslivs huvudkontor i Stockholm som inom regionverksamheten runt om i Sverige. Det är ett krav att du har praktik som en del av din utbildning och ersättning utgår inte. Lediga praktikplatser annonseras löpande under våren alternativt hösten bland våra övriga lediga jobb, och med tillträde i augusti respektive januari. Välkommen att ansöka där. Finns ingen annons som passar kan du visa intresse för praktikrollen via vår "connect- knapp".
Studentföreläsare Ekonomifakta
Ekonomifakta har till uppgift att sprida fakta och kunskap om arbetsmarknad, näringsliv och samhällsekonomi. Ekonomifaktas idé är att göra kunskapen som avgör vår framtid begriplig och tillgänglig för alla.Föreläsningsturnén, Det har blivit bättre, startade under hösten 2012 och hittills har över 100 000 gymnasieelever sett presentationen. Vi vill genom föreläsningen berätta för gymnasieungdomar om hur Sverige gått från att vara ett fattigt samhälle till att bli det land det är idag. Vi vill förklara hur sambanden mellan samhällets olika aktörer ser ut, hur dessa påverkar varandra och de ungas vardag. Som föreläsare är du ute på skolor en till två dagar i veckan vilket innebär en del resor, men arbetet kan utan problem kombineras med universitetsstudier. Du utgår från din hemort. Vi rekryterar till detta projekt en gång per termin, i maj respektive november. Om du har läst minst 30 hp nationalekonomi, är samhällsintresserad och tycker det är kul att förklara nationalekonomiska samband kan detta passa dig. Håll utkik efter annonsen!
Internationell arbetslivserfarenhet i Bryssel?
Handlar dina intressen om näringslivsfrågor, opinionsbildning och EU-politik? Vill du veta mer om policyfrågor som rör handel, EU:s inre marknad, arbetsrätt, energi, klimat och industripolitik? Vill du lära dig mer om hur Svenskt Näringsliv arbetar med att stärka svenska företags konkurrenskraft i Sverige och Europa?
På Svenskt Näringslivs EU-kontor i Bryssel får du under ett halvår möjlighet att lära dig mer om villkoren för ett konkurrenskraftigt näringsliv och vilka frågor som är viktiga för företagen på EU-nivå och internationellt, hur EU:s institutioner fungerar och vad påverkansarbete innebär. Du fokusera på ett policyområde och handleds av en expert inom området, till exempel handel, SME-frågor, inremarknadsfrågor, energi och klimat eller digitalisering. Visstidsanställningen är på 6 månader (och avlönad) och motsvarar en termins studier. Rollen kan ansökas inom dina studier/ditt program eller som fristående. Lediga roller annonseras löpande under våren alternativt hösten bland våra övriga lediga jobb, och med tillträde i augusti respektive januari. Välkommen att ansöka där!
fTalang
fTalang är Svenskt Näringslivs nätverk för morgondagens ledare och beslutsfattare. I fTalang får medlemmarna tips om jobb, stipendier och karriärmöjligheter. På fTalangs regelbundna nätverksträffar bjuder vi in föreläsare och förebilder inom ledarskap i vid mening. Och i fTalangs Ledarskapsprogram kan medlemmar matchas mot några av Sveriges mest erfarna ledare inom olika områden.